Tee päring

Uudised

15.02.2023

Laoteenus: ringluspakendeid e-kaubanduses?

Logistika Pluss laoteenus

Iga aastaga suureneb kaubanduses tarbijate poolt soov kasutada keskkonnasõbralikke tooteid ja teenuseid. Logistika Plussile on nii laoteenus kui keskkonnatemaatika aastaid olnud südamelähedane valdkond ja teeme järjepidevalt ka ise samme, et muuta maailma keskkonnasõbralikumaks paigaks. Seetõttu on meil eriti hea meel, et meie hea klient Baltika on üks esimesi e-poode, kes on otsustanud võtta kasutusele nutika ning keskkonnasõbraliku lahenduse ning pakub ringluspakendi valikut enda klientidele.

Kasutusse võetavad pakendid on Eesti ettevõtte Low imPACK’i toodang, mis on loodud eesmärgiga vähendada pakendiprügi ning tegemist on hea alternatiiviga tavalisele pappkarbile. Low imPACK pakend on toodetud vähese energiatarbimisega ning tekstiilijäätmetest. 

Ringlussüsteemiga liitumine ja e-poes Low imPACK karbi pakkumine oli Baltika jaoks arenduse mõttes pigem lihtne. „Pidime läbi mõtlema ja analüüsima erinevate süsteemide koostoimimise, raamatupidamislikud nõuded ning ka logistikapartneri vajadused, kuna tegemist on siiski pandipakendiga. Seega suuri takistusi sellega ei ole ja kõik, kellel vähegi huvi, saaksid oma e-poes ringluspakendit ilma suuremate takistusteta pakkuda,“ sõnab Baltika Group’i E-kaubanduse juht Elis Püvi.

Pakendiringlus toimib selliselt, et tarbija valib Baltika kaubamärgi Ivo Nikkolo e-poes ostu sooritades kaubale Low imPACK’i pakendi ja tasub tagastatava deposiidi. Meie pakime enda logistikakeskuses tellimuse ära ning saadame kliendi poolt valitud kullerfirmaga kaubad tellitud pakiautomaati. Ostja, saades tellimuse kätte, skänneerib telefoniga Low imPACK pakendil oleva QR-koodi, viib tühja pakendi Tango tagastuskasti ja saab oma tasutud deposiidisumma tagasi. Baltika veopartner Smartpost Itella kogub üle Eesti pakendid kokku ning toimetab need Low imPACKile, kes sorteerib, puhastab ja saadab pakendid tagasi tarbimisse.

Kuidas Low imPACKi pakendid sündisid, selgitab üks asutajatest Kaie Kaas-Ojavere: „Ringluspakendite materjal töötati algselt välja TalTechi laboris ja arendati edasi Low imPACKi poolt pakenditeks. Innovaatilised tekstiilsed pakendid on pilkupüüdva välimusega ja pakuvad klientidele emotsionaalset lahtipakkimise kogemust. Lisaks on need vastupidavad, niiskuskindlad ja taaskasutavad kuni 20 korda. Pakendi tootmiseks ei kasutata vett ja kemikaale ega pea puid maha võtma ning tootmisprotsessi CO2 jalajälg 72% väiksem võrreldes pappkarbiga. Ainuüksi 5000 ringluspakendi kasutamine 20 korda säästab 42 tonni jagu pakendiprügi.“ Seega, Low imPACK taaskasutatavad pakendid leevendavad korraga kahte keskkonna valupunkti: aitavad uue prügi teket vähendada ning taaskasutavad tekstiilitööstuses juba tekkinud jäätmeid.  Mis peamine, pakendite tagastamine ja ringluses hoidmine on tehtud inimestele lihtsaks ja mugavaks. 

„Ivo Nikkolo klientide puhul on tegemist naistega, kellel on väga kindlad väärtushinnangud ning aupaklik suhtumine oma ellu ja seda ümbritsevasse keskkonda. Seega toetab ringlussüsteemi ja Low imPack ettevõtmisega liitumine mitte ainult Baltica Groupi kui ettevõtte eesmärke, vaid on ka vastuseks Ivo Nikkolo klientide soovidele,“ lisas Ritsberg.

ringluspakend Logistika Pluss

Niisiis osalemegi nüüd koos Low imPACk’i, Baltika ja Smartpost Itellaga ringmajanduses, mille eesmärgiks on vähendada oluliselt e-kaubanduse jalajälge ning pakendite prügi.

Baltika Groupi jaoks oli süsteemiga liitumine igati loogiline samm nii äriliste eesmärkide kui ka moetööstuse jätkusuutlikumaks muutumise mõttes.

„Koos uuenenud Ivo Nikkolo brändi ja rõivakollektsiooniga on Baltika Groupi tugevaks fookuseks jätkusuutlikkus ja ökoloogilise jalajälje vähendamine rõivatööstuses. Juba täna on 15% kogu meie kollektsioonist valmistatud keskkonnasõbralikest materjalidest,“ ütleb Baltika Groupi turundus-ja kommunikatsioonijuht Triin Ritsberg.

Laoteenus Logistika Plussist

Keskkonnale negatiivse mõju vähendamine ja jätkusuutlikkus on ka Logistika Plussis tugeva tähelepanu all ning tegemist on ühe osaga meie üldisest strateegiast. Aitame meeleldi oma klientidel rakendada sarnaseid keskkonnasõbralikke lahendusi nagu võttis kasutusele Baltika. Kui teil on samuti soov taolisi uuendusi oma ettevõttes integreerida, siis olete oodatud julgelt pöörduma meie poole ja leiame koos lahenduse, kuidas see tööle panna. Kui teid huvitab laoteenus või muud logistikateenused, saate lisaks lugeda teenuste kohta Logistika Plussi kodulehelt.

Mõtelgem roheliselt!

Viimased uudised