Tee päring

Uudised

07.11.2019

Müügidirektor Andri Piik intervjuu ajalehele Äripäev – Logistika Pluss on tootmisettevõtete tulemuste võimendaja

Logistika ei tähenda tänapäeval vaid punktist A punkti B kauba transporti või kauba ladustamist suures hoones. Ettevõte Logistika Pluss mõistis seda juba 10 aastat tagasi, hindas ringi ettevõtte tegutsemise põhimõtteid ning otsis uusi äriideid, räägib Logistika Plussi müügidirektor ja juhatuse liige Andri Piik.

Artikkel ilmus 16. oktoober 2019 Äripäevas

Tema sõnul jõuti uute äriideede otsimisel selleni, et klientidele hakati pakkuma lisandväärtust läbi targa logistika, mille ingliskeelne termin on intelligent logistics. See on Piigi sõnul lahendus, kus inimesed ja uued tehnoloogiad annavad tootmisettevõtetele võimaluse optimeerida või laiendada oma tegevust ka juhul, kui ettevõttel on osaliselt või täielikult puudu tööjõuressurss, tootmispind, tootmisvahendid või laopind.

„Täna ei ole küsimus enam selles, kui suurt laopinda keegi omab või kus täpselt laopinnad asuvad, täna on tähtsam roll inimtööjõul, läbipaistval laoprotsesside juhtimisel, digitaalsetel lahendustel. Oleme tootmisettevõtete strateegiline partner, nende heade tulemuste võimendaja.,“ möönab Piik.

Asukohta ja suurust ei saa tema sõnul muidugi alahinnata, seetõttu on Logistika Pluss täna end positsioneerinud kahe logistikakeskusega Lasnamäe linnaosa tööstuspiirkonna Punasel tänaval, mis on suurepärane asukoht, arvestades Muuga sadamat, Tallinna Lennujaama ja kõiki maanteid

Tallinnast väljuvatel suundadel – Narva, Valga, Pärnu. Kolmas ja kõige suurem logistikakeskus on ettevõttel Irus Välja tee logistikakeskuses suurusega üle 24 000 m2. „Ettevõtte kõige suurem väärtus on 250-liikmeline meeskond, 21 aastat kogemust ning kolme logistikakeskuse peale kokku üle 40 000 m2 laopinda,“ lisab Piik.

„Aitame tootmisettevõtetel lahendada väljakutseid, mis ei ole seotud nende põhitegevusega, aga mis võtavad siiski kas liiga palju ruumi või on seotud tööjõuressursiga,“ selgitab Piik ning lisab, et ettevõte pakub ka selliseid tootmist toetavaid teenuseid nagu kvaliteedikontroll, materjalide ettevalmistus, pakendamine, monteerimine, sildistamine, transport, tellimuste vahendamine, tolliteenused, aga ka palju muud.

„Oleme ka oma meeskonnaliikmete mõttemaailma täielikult muutnud. Töötame koos paljude erinevat tüüpi ettevõtetega ja tutvume kõigi oma tulevaste partnerite ärimudelitega ning oleme valmis osalema nii tootmisprotsessis, tarneahela juhtimises, tööjõu juhtimises ja kaasamises kui ka loomulikult logistiliste lahenduste välja töötamisel. Täna teenindame ettevõtteid elektroonika-tööstusest, raske- ja masinatööstusest, autotööstusest, lennundussektorist ning jae- ja hulgikaubanduse ettevõtteid,“ ütleb Piik.

„Kui nõudlus kasvab kiiremini kui pakkumine, on mõttekas otsida abi. Milleks teha kõik otsast lõpuni ise, kui tegelikult on olemas nii lihtne võimalus jagada enda jaoks vähemefektiivsed või -olulised tööd usaldusväärsele partnerile ning parandada nii oma tootmistulemusi? Soovime, et meie tegevus võimendaks positiivselt meie klientide tulemust. Et püsikulud muutuksid neil tänu koostööle meiega muutuvkuludeks, sest kui meie klientidel läheb hästi, läheb hästi ka meil.“

Selleks, et luua uued standardid ja selge arusaam Logistika Plussi teenustest, toome ära ettevõtte põhiteenused kolmes valdkonnas:

1. Tootmist toetavad lahendused. On arusaadav, et väljend „tootmist toetavad tegevused“ on lai mõiste, aga erinevate klientide puhul ongi lahendused väga erinevad. Lahendused võib laias laastus jagada tootmiseelsed tööd ja ettevalmistused, tootmisaegsed tööd ning tootmise järgmised lahendused. Olgu see siis kvaliteedikontroll, ümbertöötlus, monteerimine, ettevalmistus liinile, puhastamine, pakendamine või terve tootmisliini paigutamine Logistika Plussi pinnale. Võimalusi on palju.

2.Laoteenused. Ettevõte pakub kesklao ehk HUB- teenust, samuti ka tarnija juhita va laosaldo (Vendor Managed Inventory) teenust, kus kauba müüja on Aasia tarnija, kes hoiab oma komponentide laovaru siinse piirkonna klientide lähedal, et tagada kiired tarned müügitellimuse saamisel. Lisaks pakume aktsiisilaoteenust ja transporditeenust.

3.Tolliteenused.  Omame pikaajalist kogemust kolmandate riikide kaubavoo gude haldamisel. Meie suurimväärtus on pikaajalise kogemusega tollideklarandid. Pakume tolliagentuuri, tolliterminali ja tollilao teenuseid. Maksu- ja Tolliamet on väljastanud meile oma klientide paremaks ja kiiremaks teenindamiseks järgmised load ja erisertifkaadid: volitatud kaubasaatja/kaubasaaja luba; lihtsustatud tollivormistuse luba; AEOF ehk (Authorised Economic Operator Full) sertifkaat.

Viimased uudised