Tee päring

Uudised

21.10.2019

Juhised klientidele: Brexit ja muutuvad tollitoimingud

Tere, hea koostööpartner!

Täna on Brexiti osas veel võimatu prognoosida, millised kokkulepped sõlmitakse. Fakt on see, et nii leppega kui leppeta Brexit toob ettevõtjatele tulevikus kaasa suurenenud hulga bürokraatiat tollitoimingute teostamise näol.

Lepinguta lahkumine tähendaks, et EList lahkumisel saab Suurbritanniast kolmas riik ning lõpeb koheselt kaupade vaba liikumine Suurbritannia ja ELi vahel.

Lepinguga lahkumise puhul järgneb üleminekuperiood (eeldatavasti kuni 31. detsembrini 2020), mil loetakse Suurbritannia tollivormistuse seisukohast ELi liikmesriigiks ning kaupade vaba liikumine ELi ja Suurbritannia vahel jätkub selle perioodi lõpuni. Üleminekuperioodil lepitakse täpsemalt kokku edasistes kaubandustingimustes. Kui Suurbritannia liitub pärast Brexitit Euroopa Vabakaubanduspiirkonnaga (EFTA), siis ettevõtja jaoks tähendab see, et kaubale tollimakse ei rakendu, kuid kaupa deklareerida tuleb sellegipoolest. Ilma vabakaubanduslepinguta hakkab kaubavahetus Suurbritanniaga toimuma sarnaselt kolmandatele riikidele, ehk kaupadele rakenduvad nii Suurbritanniasse eksportimisel kui ka sealt importimisel tollimaksud.

Logistika Pluss alustas oma tegevust tolliteenuste pakkujana 1998. aastal, seega omame pikaajalist kogemust kaupadele tollidokumentide vormistamisel ja tollilaoteenuste osutamisel. Kui Sinu ettevõttel on küsimusi, siis aitame meeleldi kõikidel kaupade liikumisega seotud teemadel.

Tollitemaatikat puudutavate küsimuste korral võta ühendust:  Karel Harju, kliendisuhete ja tolliosakonna juht, (+372) 53 028 800, karel.harju@logistikapluss.ee

Lisaks tollimaakleri teenustele osutab Logistika Pluss ka laoteenuseid ning tootmist toetavaid teenuseid. Koostööpakkumiseks võta ühendust:  Andri Piik, müügidirektor,  (+372) 5918 7600, andri.piik@logistikapluss.ee

Lisaks võid võtta meiega ühendust läbi kodulehe päringu vormi www.logistikapluss.ee.Selgitavat infot Brexiti kohta leiate Välisministeeriumi kodulehelt Brexit ettevõtjale ning Maksu- ja Tolliameti kodulehelt Brexiti mõju tollivormistusele.

Viimased uudised