Tee päring

Uudised

16.12.2021

Logistika Pluss aitab tootmist võimendada – ParcelSea kogemus

Sellel aastal alustasime koostööd põneva Eesti iduettevõttega ParcelSea. ParcelSea toodab nutipostkaste, mille abil saab tellida ja saata kulleriga pakke ning toidukaupa koju ka siis, kui ennast kodus ei ole. Logistika Pluss teeb nutipostkastide lõppkoostet ja pakkimist ning väljasaatmist. ParcelSea tarneahelajuht Taavi Piibar selgitas täpsemalt, miks nad meie poole pöördusid ja kuidas koostöö meiega läheb.

Miks sündis otsus võtta nutipostkastide lõppkoostamist partnerilt?

Kuna oleme alustav startup, siis meie põhifookuseks jääb toote ja teenuse arendamine ning turundamine. Üritame kõrvalised tegemised välistele partneritele suunata, et iga ahel lülis saaks keskenduda oma põhitegevustele.

Kuidas jõudsite selle otsuseni?

Lansseerisime oma toote teise generatsiooni kevadel mai kuus. Kuna tootmismahud olid kiiresti kasvamas, vajasime tugevat ja paindlikku partnerit lõppkooste tegemiseks. Valituks osutus Logistika Pluss, kuna saame nende abil hoida kogu oma tarneahelat lühemana ja paindlikumana.

Millised eeldused olid Logistika Plussil, et saite nendega koostööd alustada?

Lisaks paindlikule ja skaleeritavale tootmisele oli tingimuseks ka ladustamise võimalus. Kasutame Logistika Plussi ladu ka meie distributsiooni keskusena. 

Millist kasu on koostöö Logistika Plussiga teie tootmisprotsessile ja üleüldisele ettevõtte tegevusele andnud?

Suurim edu partnerite kasutamisel on see, et kapitali ei pea suunama tootmisega seotud kuludeks. Selle asemel on meil paindlik tootmisüksus, milllel puuduvad püsikulud. 

Kuidas praegu tootmisprotsess koostöös toimib?

Me oleme olukorraga väga rahul. Logistika Plussi tootmismeeskond suudab väga operatiivselt reageerida ja meie soovide ning muudatustega sammu pidada.


Logistika Plussi müügidirektor Andri sõnul on ParcelSea koostöö hea näide Logistika Plussi tootmislogistika väärtuspakkumisest, milleks on ettevõtetele tööjõu ja lao/tootmispinna ressursside võimendamine. Meie lahendused on suunatud tootmisprotsesside erinevate pudelikaelte lahendamiseks või kogu tootmismahu kiiremaks kasvatamiseks.

Meie filosoofia kõikide teenuste arendamisel ja pakkumisel on esiteks võimaldada klientidel keskenduda oma põhitegevusele ja teiseks püsikulude muutmine muutuvkuludeks ehk ühikupõhiseks.

ParcelSea sooviks oli tootmise võimendamine, et täita ära kasvanud nõudlus nende tootele. Sellises olukorras on üheks lahenduseks otsida ise tootmiseks lisa asukoht, koolitada välja uusi töötajaid jne. Kuid see lahendus võib aega võtta vähemalt kuu.

Meil Logistika Plussis on juba paigas protsessid uute projektide alustamiseks ning on olemas meeskond kellel on vastav kompetents ja tootmispind, mis on kiirelt kohandatav vastavalt vajadustele. Need ressursid võimaldavad meil uued projektid võtta sisse kui mitte tundidega, siis mõne päeva jooksul.

Oleme väga tänulikud ParcelSeale usalduse eest.

Logistika Pluss on start-up ettevõtte logistikapartner nii jõu kui nõuga. Kui alustava start-up ettevõttena vajate oma toote arendamiseks ja kokkupanekuks lao- ja tootmispinda, siis saame pakkuda Teile A-klassi laopindasid ning kvalifitseeritud tootmistöölisi. Teie saate tegeleda oma toote arendustöö ja testimisega, meie hoiustame ja käitleme Teie lõpptoote komponente ning pakume mitmeid erinevaid tootmislogistika teenuseid.

Viimased uudised